Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Интересни факти 
Автор Съобщение
Глобален Модератор
Глобален Модератор
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 07, 2006 14:39
Мнения: 13440
Мнение Интересни факти
Общата дължина на косата, която пораства за целия живот на човек е 590 километра.

Въздушните възглавници отнемат средно един живот на двадесет и два спасени.

През 1996-та година в Америка е имало 43,687 инциденти, случили се в тоалетни.

Всяка година науката открива по 7,000 нови вида насекоми.

Човек прави средно по 18,000 стъпки на ден. (бел.ред. не и компютърните манияци, мисля :))

Родителите на Алберд Айнщайн са били загрижени за неговото умствено състояние, защото му е отнело повече от нормалното време, за да се научи да приказва като малък.

Между 30 и 50 хиляди долара ще ви излезе да татуирате изцяло тялото си.

Средностатистическият Американец посещава McDonalds 1,811 пъти през живота си.

Човек съдил доктора си, защото оцелял по-дълго от рак, отколкото докторът бил казал.

80% от хората на възраст над 100 години са жени.

Броя на бактериите в човешката уста е по-голям от броя на хората на планетата.

Слънцето е 330,330 по-голямо от планетата Земя.

Мравките не спят.

Най-богатата държава в света е Швейцария, а най-бедната - Мозамбик.

На 70 годишна възраст, впечатляващите 73% мъже са все още потентни.

Женските канарчета не могат да пеят.

През 1993-та година средната месечна заплата в Сърбия е била 2 евро.

В Кливлънд, Охайо е незаконно да ловиш мишки без ловен лиценз.

В Хайти само 1 на всеки 200 души притежава автомобил.

В Америка има 18 доктори, които се казват "Dr. Doctor" и един, който се казва "Dr. Surgeon"

Корените на каратето всъщност са в Индия и то просто е било усъвършенствано в Китай.

Ежегодно повече пари се дават за алкохол и цигари, отколкото за застраховка живот.

Екзекуцията на електрическия стол се извършва в присъствието на 40 свидетеля.

Католиците по-света са повече от всички други християни взети заедно.

Монология - това е наука изучаваща глупостта.

За цялата история на човечеството повече хора са били убити от магарета, отколкото са загинали в самолетни катастрофи.

Оргазмът при прасетата трае 30 минути.

Хлебарка може да живее 9 дни без глава преди да умре от глад.

Блъскането на главата в стената изгаря по 150 калории на час.

Мъжката богомолка не може да се съвкуплява докато главата и е на тялото.
Женската започва секс като изтръгва главата на мъжката.

Бълхата може да скочи 350 пъти от дължината на тялото си. Това е като
човек да прескочи футболно игрище.

Морската котка има повече от 27 000 вкусови рецептора.

Някои лъвове го правят повече от 50 пъти дневно.

Пеперудите вкусват с краката си.

Десняците живеят, средно, девет години повече от левичарите.

Слоновете са единствените животни, които не могат да скачат.

Урината на котката свети при черна светлина.

Окото на щрауса е по-голямо от мозъка му.

Морските звезди нямат мозък.

Полярните мечки са левичари.


Пон Дек 03, 2007 22:30
Профил
Глобален Модератор
Глобален Модератор
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 07, 2006 14:39
Мнения: 13440
Мнение 
Целувка под имела

Още от най-древни времена, имелът е едно от най мистериозните, чудотвотни и свещени растения, вплетени в Европейския фолклор.

Няколко различни култури са взели участие във формирането на днешния обичай да се окачва клонче имел на тавана и под него хората да си разменят целувки като признак на приятелство и благопожелание.

Някога Друидите смятали имела за свещено растение и хората вярвали, че той притежава чудотворни способности - да лекува болести, да се използва като противоотрова, да спомага за плодородието и да предпазва от зли магии. Освен това се смятало, че имелът действа като афродизиак и благоприятства сексуалната мощ.

В Древна Гърция традиция било да си разменяш целувка под имел на празници или брачни церемонии. Ако влюбена двойка се целунела под имел, това се тълкувало като обещание за женитба и предвещавало щастие и дълъг живот.

Англо-Саксонците асоциират мистичния ореол на имела с легендата за Фрея, богинята на любовта, красотата и плодородието. Според този мит, всеки мъж трябвало да целуне момиче, случайно попаднало под имелово клонче. При всяка целувка той откъсвал зрънце от плодовете на растението. Когато и последното зрънце е откъснато, имелът губел влиянието си.

В Скандинавските страни, имелът е смятан за растение на мира, под което враговете са били длъжни да сключат временно примирие. Ако те се срещнат до имелов храст в гора, било закон да сведат оръжията си до следващия ден.

Въпреки че имелът е считан за цвете на любовта, самото му название произлиза от древното разбиране, че храстът расте от птичи тор. "Mistel" / mistletoe англ. - имел/ в Англо-Саксонския е названието на тор. Странно как, въпреки произхода на наименованието си, това растение най-ярко се асоциира с предвестник на любов и щастие.

В Европа клончетата имел се окачват на тавана. В някои страни се поставят над входната врата, за да гонят злите духове и да изолират дома от вредни влияния и зли магии.

Днешният обичай да се използва имела като празнична украса в дома се е съхранил от Европейските вярвания. Традицията повелява целувките да се разменят под клонче имел по време на Коледните празници.


Сря Яну 02, 2008 21:50
Профил
Глобален Модератор
Глобален Модератор
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 07, 2006 14:39
Мнения: 13440
Мнение 
Суеверни ли сте
Суеверията са се появили преди хиляди години поради невъзможността на древните народи да открият логично обяснение на мистериозни събития или понятия. В миналото хората са се страхували от неизвестното и от това, което не са можели да си обяснят.

Суеверията се появяват като начин да се успокоят разбунените духове на хората. Те ни провокират да действаме по странни начини, да вярваме в озадачаващи неща, а ние сме безпомощни да си отговорим защо. Така те ни се струват като послания от тъмното минало, напълно противоречащи на рационалното настояще.

Невежеството на хората по онова време е довело до погрешното тяхно разбиране, че определени неясни за тях феномени са явни признаци на желанията или гнева на някаква невидима всеобхватна сила. Ето защо заешко краче за късмет или притежанието на специален талисман кара хората да се чувстват защитени от неизвестното.

Суеверията неизменно ни съпътстват от създаването на света. Те са част от историята на човечеството и независимо от времената, епохите и упрявляващите, днес все още заемат място на границата между психология, митология и народен фолклор. Суеверията са се съхранили в продължение на хиляди години. Те са предавани от поколение на поколение. Ние сме свикнали с тях, приели сме това, което сме виждали и неволно го предаваме и на нашите деца. Наследили сме тези вярвания и подсъзнателно ги следваме, въпреки че знаем, че учените днес гарантират сигурни отговори относно всекидневните проявления на някога неясните феномени.

Много суеверия, съхранени до ден днешен, са изгубили първоначчалното си значение. Например кихането някога се е считало за средство за прогонване на злите духове от тялото и хората е следвало да те поздравят за това. По-късно традицията се изменя, когато по време на чумната епидемия заразените кихали настървено – знак, че човек бил с риск за живота вследствие болестта. По това време Папата наредил със закон, че хората трябва да благословяват кихащите, така че да клетниците да се отзоват в Рая ако загинат от тежката болест. Ето как се е появило така познатото „Наздраве“, което днес се е изменило до степен на чиста учтивост. Горе долу е същият и случаят с прозяването. В Древен Рим се е вярвало, че когато човек се прозява злите духове може да го обладят като влязат в тялото му през устата. Ето от къде тръгва навика да слагаме ръката си, когато се прозяваме. Днес тази традиция е признак на добро възпитание.

Мнозина въобще не знаят как са се появили повечето суеверия, но те са ги приели като неписан закон. Разбирането за лошия късмет, който носи счупеното огледало, например, датира от най древни времена, когато за хората е било необясним феномен как някои повърхности могат да отразяват образи. Те вярвали, че отраженията и сянката ни са част от нашата душа и че всяка една вреда по тези повърхности е равносилна на нараняване на самата душа. Макар днес хората да не намират за странно да видят отразен образа си някъде, суеверието, че счупеното огедало носи нещастие, се е запазило и до днес.



Суеверията ни се струват глупави и детски, но въпреки това продължават да влияят на поведението ни. Има хора, които избягват да минават под стълби и такива, които променят пътя си само, защото черна котка го е пресякла. Някои винаги носят със себе си талисман за щастие, а не малко са и тези, които ги побива тръпки от петък 13-ти.

Често отричаме, че сме суеверни и заклеймяваме суеверията като глупост. Подсъзнателно обаче те контролират поведението ни, защото са се превърнали в част от бита и навиците на ежедневието ни.


Сря Яну 02, 2008 21:52
Профил
луд за връзване
луд за връзване
Аватар

Регистриран на: Вто Окт 24, 2006 11:16
Мнения: 5459
Местоположение: Бургас
Мнение 
Необикновени секс факти


Знаехте ли, че плъховете правят секс по 20 на ден?

Или че сексът е най-добрият и безопасен /ако е безопасен/ начин да се отпуснеш – 20 пъти по-силен е от медицинския наркотик валиум.

Че на всяка „обикновена” уеб-страница се падат 5 порнографски.

Според термините по биохимия сексът оказва върху тялото сходен ефект с този, който може да се получи, ако преядеш с шоколад.

Брадата расте по-бързо при онези мъже, които редовно правят секс.

Сред мъжките прилепи е най-висок процентът на хомосексуалност измежду всички бозайници.

Формикофилията е вид сексуален фетишизъм, когато удоволствието се получава от това, че по гениталиите пълзят дребни насекоми.

Ифифалофобия – страх от наблюдаване или мисли за еректирал пенис.

В Гуама съществуват мъже, които пътуват по страната и дефлорират момичета, които пък от своя страна им заплащат за придобиването на своя първи сексуален опит.

В Хонконг, ако на една жена е изневерил съпругът, тя има законното право да го убие, но само с голи ръце.

В Гърция хванатият в изневяра с чужда жена мъж може да бъде наказан с публично лишаване от пубисни косми, а след това с вкарана в ануса му огромна репичка.

В Индия е по-евтино да платиш на проститутка, отколкото са си купиш презерватив.

Сексът изгаря 360 калории в час.

Жените, които предпочитат да четат любовни романи, правят секс два пъти по-често от тези, които се развличат с по-умна литература.

Средностатическият човек „харчи” за целувки две седмици от живота си.

Една от марките за презервативи е била наречена в чест на фараон Рамзес, който имал повече от 160 деца.

Рекордното количество деца, родени от една жена са 69.

Най-младите родители са били едва на осем и девет години, и са живели в Китай през 1910 година.

25% от жените смятат, че парите правят мъжа да изглежда по-секси.

Мъжките лъвове могат да се чифтосват до 50 пъти на ден.

Хората, делфините и маймуните бонобо са единствените видове, които правят секс за удоволствие.

В Индонезия, ако те хванат по време на мастурбация, си заплашен от обезглавяване.

Свинският оргазъм продължава 30 минути.

Изследвания показват, че обувките и стъпалата са сред най-едрите фетиши в западната цивилизация.

Минута целувки изгаря 26 калории.

Едва 17% жени изпитват оргазъм по време на коитус.

Най-популярният вкус на бельото за ядене в сексшоповете е вишна.

85% от мъжете, починали по време на сексуален акт, в този момент не са били със законните си съпруги.

Всеки ден по света се случват около 120 млн. полови акта.
[size=75]
източник: liniastandart.com[/size]


Пет Яну 04, 2008 17:37
Профил WWW
луд за връзване
луд за връзване
Аватар

Регистриран на: Вто Окт 24, 2006 11:16
Мнения: 5459
Местоположение: Бургас
Мнение 
Ако викаш в продължение на 8 години, 7 месеца и 6 дни ще произведеш достатъчно звукова енергия за да се загрее чаша кафе. (Като че ли не си струва.)
Човешкото сърце дава достатъчно налягане, когато изпомпва за да качи кръвта на 30 фута. (О, Боже!!!
Оргазмът при прасетата трае 30 минути. (В следващия си живот искам да съм прасе.)
Блъскането на главата в стената изгаря по 150 калории на час. (Не правете това у вас ... но може би на работа... )
Мъжката богомолка не може да се съвкуплява докато главата и е на тялото.
Женската започва секс като изтръгва главата на мъжката. ("Скъпа, прибрах се. Какво по дяв...?!")
Бълхата може да скочи 350 пъти от дължината на тялото си. Това е като човек да прескочи футболно игрище. (30 минути ... (прасе късметлия ... можете ли да си представите?!)
Морската котка има повече от 27 000 вкусови рецептора. (Какво ли има толкова вкусно на дъното на океана??)
Някои лъвове го правят повече от 50 пъти дневно. (Все още предпочитам прасето за следващия си живот ... )
Най-силният мускул в тялото е езикът. (Хмммммммм........)
Десняците живеят, средно, девет години повече от левичарите. (Ако си еднакво добър и с двете, трябва ли да разполовиш разликата?)
Слоновете са единствените животни, които не могат да скачат. (ОК, така, че би било добре...)
Урината на котката свети на ултравиолетова светлина. (Чудя се кой е платил за да установи това?)
Окото на щрауса е по-голямо от мозъка му. (Познавам такива хора.)
Морските звезди нямат мозък. (И такива хора познавам.)
Полярните мечки са левичари. (Ако се сменят, ще живеят много повече.)
Хората и делфините са единствените видове, които правят секс за удоволствие. (А с прасето какво става?!?)


Пон Яну 14, 2008 11:42
Профил WWW
луд за връзване
луд за връзване
Аватар

Регистриран на: Вто Окт 24, 2006 11:16
Мнения: 5459
Местоположение: Бургас
Мнение 
[b]10 от правилата на живота!!![/b]


1.Докато има Балъци ще има и Тарикати.
2.Бъди мил с пушачите, защото всяка цигара може да им е последна!
3.Винаги взимай пари на заем от песимист - той няма да очаква да му ги върнеш.
4.Не оставяй днескашната работа за утре, като можеш да я свършиш и в други ден!
5.Не е важно дали казваш истината, важно е да си убедителен!
6.Жена с пари е като луд с картечница.
7.Усмихвай се докато имаш зъби!!!
8.Бъди себе си , има достатъчно други хора !
9.Не се страхувай да направиш голяма крачка. Не можеш да прескочиш пропаст на два малки скока.
10.Надеждата умира последна...ако не я изпревариш.


Сря Мар 19, 2008 15:42
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 78 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron